(Català) Olga Cairols Cabasés

Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Olga Cairols   (Barcelona, 1962)

LLicenciada en Història de l’art i Belles Arts a la UB. Estudis de Disseny de moda, Estilisme i Il.lustració a l’Escola Felicidad Duce de Barcelona.

Té obra arreu del món, però sobretot a Estats Units.

Esposicions més recents:

Carré d’Artistes  Estambul (Turquia),  Sedona (Arizona, EEUU)

Wylsum gallery (Barcelona),  Be Your Magic  (Barcelona)

Properament  exposició a Solothurn (Suïssa)

Artista amb més de 35 anys de professió. Presenta la seva col·lecció feta amb diferents tècniques sobre tela i paper, collage, acrílics treballats amb espàtula, olis, pastels d’oli, carbonets i retoladors. Des del neo pop fins al neoimpressionisme amb tocs d’expressionisme i simbolisme, la seva obra tracta el tema de la dona en particular i de tots els éssers i la relació establerta amb la natura.

Simbiosi i connexió amb el planeta i sobretot l’amor que sent pel bosc.  Això és el que inspira la seva feina personal.

Des de molt jove, Olga Cairols Cabasés ha desenvolupat una pràctica de dibuix i pintura. Després d’haver seguit diversos cursos d’Art, Història de l’Art, així com de Dibuix de Moda i Disseny Tèxtil a Barcelona a Espanya, va desenvolupar ràpidament una tècnica pluralista, una cultura i referències eclèctiques que  convertirien la seva pintura en una pràctica única. L’artista treballa inicialment la base d’una manera abstracta barrejant i superposant textures i materials per aconseguir efectes de volums i matisos, i després posa un motiu, un tema, una intenció figurativa.

El món únic d’Olga Cairols  està poblat d’éssers híbrids que oscil·len entre la Terra i altres planetes, la dimensió real i altres.

Inspirats, els seus personatges espirituals semblen al mateix temps llunyans i molt propers a cadascun de nosaltres.

Barreja en les seves composicions dansa, música, poesia, màgia, tot un món complex que ha abandonat els seus límits i barreres per donar curs lliure als desitjos més ardents i íntims del seu creador.