HÉLÈNE YOUSSE

HÉLÈNE  YOUSSE  (París, 1966)

 

Després de vuit anys d’estudis d’Història de l’Art i Belles Arts, va obtenir el diploma Nacional Superior d’Expressió Plàstica el 1995.

Posteriorment, viu i treballa a Gaüses, un poble de l’Empordà, durant 23 anys.  L’any 2013 , l’Hélène s’ instal·la a Candé, Charente-Maritime, França.

Hélène Yousse és una artista visual francesa, famosa per les seves escultures fetes amb filferro de galliner i estopa.   Amb aquest material, envolta i momifica formes humanes, que més que simples escultures, es presenten com instal·lacions.

Desde l’any 1995 les seves exposicions, tanto nacionals como internacionals, son una constant en el panorama artístic.   Ha participat en més de 120 exposicions, incloent 26 individuals, a galeries, fires d’art contemporani, museus, institucions, festivals i llocs alternatius, a Europa (Espanya, França, Alemanya, Holanda i Dinamarca).

Ha realitzat l’escenografia de diversos ballets de dansa contemporània (Espanya, Alemanya).

Les seves obres estan presents en diversos museus, col·leccions públiques i privades  (el Museu d’Art de Girona, Museu d’Olot, Fundació La Caixa Fundació Vila Casas, Fundació Niebla …)  .

Des de juliol de 2015: escultura pública al llac de Ginebra.

Conferències i entrevistes de televisió (Espanya, França, Alemanya)

Aproximació artística
“Em faig servir de les meves emocions i intento materialitzar-les de la manera més sintètica possible, la més universal i intemporal, perquè sé que el treball, de ser mostrat, pertany a l’espectador.  Amb un marc de ferro i malla de filferro cobert amb esponges o plàstics patinats, faig figures de mida natural, dones anònimes, sense rostre.  Sense base, comparteixen espai amb l’espectador. ”