Manel Marzo-Mart

Marzo-Mart  (Manresa, 1944)   Pintura, escultura i gravat

Estudià pintura i dibuix a l’Acadèmia Vilajosana de Manresa i gravat a París amb en Friedlaender.

De seguida es converteix en un artista local destacat i és un dels promotors del grup Art Viu el 1961, on participa activament en la creació de linòleums i gravats de fusta, destinats a catàlegs i cartells de les activitats del grup.

El 1965, quan només tenia 19 anys, obté el primer premi del “Salón de Otoño” de Manresa i celebra la seva primera exposició individual, a la Sala Rovira de Barcelona.

I, a partir d’aquí obté el reconeixement amb diferents premis de pintura i dibuix, i amb moltes més exposicions a Barcelona, Figueres, Platja d’Aro, Sabadell, Madrid i Las Palmas de Gran Canaria.

El 1966 instal.la el seu primer taller a Tregurà (Camprodon) i poc temps després obre un segon taller a Basilea (Suïssa),  i inicia la seva etapa més internacional. Exposa a Brussel·les, Basilea, Berna, Lausana i Zuric, entre altres.

El 1974 obté la prestigiosa beca de la Fundació Juan March que li permet freqüentar el taller del gravador Friedlaender a París, un dels grans mestres del gravat europeu.

El 1979 trasllada el seu taller de Tregurà (Ripollès) a Sant Feliu de Guíxols.

El 1987 deixa el seu taller de Basilea i s’instal·la Barcelona.

Marzo-Mart té escultures en diverses ciutats catalanes, com Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, Blanes, Manresa i Sant Feliu de Guíxols, i és un artista reconegut en bona part d’Europa.

L’obra de Marzo-Mart ha passat de ser figurativa en els seus inicis pictòrics a tendir a l’abstracció en les obres actuals, tant en pintura com en escultura, i ha tingut influències diverses: realisme, expressionisme, impressionisme, etc

La seva obra transita de la figuració al minimalisme, cercant un significat substancial, de manera que cada peça ens suggereixi un món, i alhora evitant la falsedat del mètode descriptiu