Pau Cassany

Pau Cassany (Girona, 1990)

Des de 2014, Pau combina el treball artístic en el seu estudi de Pamplona amb el disseny d’exposicions en el Museu Universitat de Navarra. Ha dissenyat els espais per les mostres d’artistes com Joan Fontcuberta, Xavier Ribas, Íñigo Manglano-Ovalle y Daniel Canogar, entre d’altres.

Cassany, natural de Girona, i afincat a Pamplona, es va iniciar des de petit en el món de l’art, a través de la figura del seu pare, l’artista gironí Toni Cassany, tot i que la seva formació és fonamentalment autodidacta.

Cassany és llicenciat en Arquitectura per la Universitat de Navarra.

La seva obra planteja un diàleg entre la fotografia i la pintura. L’artista parteix d’una fotografia, sobre la qual intervé per manipular-la de forma individual, positivant-la sobre fusta i transformant formes, textures i colors, fins a reinterpretar-les a la llum de la seva mirada, sempre nova.

“La producció massiva de fotografies ens fa incapaços d’absorbir-les.  Amb la meva tècnica, vull portar lo efímer de la fotografia al món de la pintura, que té un caràcter permanent. La pintura m’ajuda a potenciar i destacar el que m’interessa d’aquelles fotografies. Treballo de la mà de les dues disciplines, i no puc entendre l’una sense l’altra. El procés es fonamental. Puc aprofitar les virtuts de la fotografia i les de la pintura alhora. Per això, quan faig una fotografia, d’alguna manera, ja tinc al cap el resultat final”, explica l’artista.