Rosselló Calafell, Miquel

ROSSELLÓ CALAFELL, Miquel   (Palma de Mallorca, 1978)

Des de ben petit l’olor d’oli i trementina li va impregnar la infància, gràcies a la seva mare, una coneguda paisatgista que li va inculcar la passió per l’art.

Després de complimentar els estudis a l’Escola d’Art de Palma, els enllaça amb el Disseny gràfic.

Posteriorment, es dedica laboralment a la il·lustració com a Freelance i a l’hora treballa per varis estudis de disseny.

Durant aquests anys, per tal de reforçar els seus coneixements de dibuix decideix aprendre modelatge a l’acadèmia Argila de Palma, més endavant pintura a l’oli amb Carlos Cerdà al Taller d’Art Quart Creixent, i finalment potenciar els seus estudis amb el reconegut il·lustrador Marcos Mateu.

A l’àmbit personal, ha portat a terme projectes varis com els llibres en forma de bestiari il·lustrat del món d’Aosda Saoghalan.

Paral·lelament, realitza diverses exposicions, tant col·lectives com individuals per diferents llocs de Mallorca.

La seva passió per l’art el porta a estudiar la carrera d’Història de l’art, i li permet redescobrir la passió per a la pintura a l’oli.

Ja l’any 2020, arran de la pandèmia decideix rompre amb tots els seus projectes i començar una nova etapa artística com a pintor a l’oli, donant forma a una col·lecció anomenada “Mirades”.

Una obra on els títols de la qual son un homenatge als versos de poetes mallorquins. A l’obra prioritza la figura femenina amb la qual intenta donar molt èmfasi a la composició dels colors i a la línia, i per descomptat atorgant especial importància a la mirada. Una pintura on evoca les seves emocions internes en el moment en que realitza cadascuna de les obres. Un reflex del món, tal i com el sent.

Amb aquesta obral va dur a terme la seva primera exposició el novembre del 2021 a un prestigiós lloc de Mallorca com és la Cartoixa de Valldemossa.

“Com que estem en un món en constant recerca del que és original i nou, la meva intenció és senzillament oferir la possibilitat de reviure la nostàlgia que ens envolta quan observem la pintura d’una època on l’obra estava envoltada d’una mística romàntica i on les figures com Picasso, Modigliani, Lautrec o l’expressionisme alemany dominaven les arts pictòriques. En essència, pretenc donar tanta importància a l’estètica com alhora la capacitat d’expressar i sentir”