Tomàs Pons

Escultor d’arrels figuratives

Tomàs Pons, de nom artístic TOMPEP, neix a Barcelona el 1974. Estudia a Girona a la Facultat de Ciències Empresarials, compaginant la carrera universitària amb diversos cursos a l’Escola d’Art Municipal de Girona, on comença a fer escultura per descobrir que aquesta era la seva autèntica passió.

Va ser així com va decidir llançar-se al món de l’art i anar a estudiar a l’escola “The Florence Academy of Art” a Florència.

Després d’un any allà va fer proves d’accés a  “l’Academia di Belli Arti di Firenze”, on després de ser-hi admès va cursar-hi els cinc anys de carrera, llicenciant-se amb CUM LAUDEN.

A partir dels seus contactes allà va continuar estudiant a la Universitat de Disseny de Linz Universität für Künstlerische und Industrielle Gestaltung”; va ser llavors quan Tomàs Pons va començar la seva trajectòria internacional, amb col·laboracions i mostres en diferents centres.

Amb una exposició a Girona va ser quan va decidir tornar a casa, on actualment combina la seva feina com a professor d’escultura a l´escola municipal d´art (EMA) i  

la creació artística al seu taller. Actualment té obra en diferents col·leccions privades i fundacions d’art d’arreu del món (Espanya, Itàlia, Tailàndia, Holanda, Suïssa, Estats Units o Sud Àfrica).