Tomàs Sunyol

Tomàs Sunyol  (Dieulefit, 1964)  és il·lustrador de formació, però exerceix de pintor des de petit.

Neix a França on hi viu la seva família, víctima de l’exili per la situació política de Catalunya. Part de la seva infància transcorre en l’esplèndida Provença fins que torna a la ciutat natal dels seus pares, Badalona, on resideix actualment. Essent  un nen aprèn a pintar al costat del seu pare –Lerma-  amb qui comparteix experiències en diferents camps de les arts plàstiques. Sunyol creix en un entorn familiar totalment vinculat a l’art, de jove pinta influenciat també pel seu oncle –Àlvar  Suñol- , però serà el seu pare qui l’iniciarà en l’ofici  de pintor.

Després d’una primera etapa formativa a l’escola Massana de Barcelona, cursa estudis il·lustració a l’escola Pau Gargallo, però la pintura continua essent el seu  mitjà d’expressió, de manera que finalitzats els estudis i titulat com a mestre de taller especialitzat, i després de flirtejar amb diferents tendències plàstiques, s’atura per aprofundir en l’abstracció figurativa: oli i espàtula  donen forma a les seves obres. És en aquest moment quan comença la seva trajectòria internacional que el portarà a estar present en nombroses  col·leccions particulars d’arreu d’Europa (Anglaterra, Holanda , Itàlia , Escòcia) i també dels Estats Units, de Xina i del Japó.

Actualment la seva obra s’inspira en els carrers antics de la ciutat que l’adoptà. Una llarga observació del barri inicia un procés pictòric que evoluciona cap una abstracció quasi absoluta, transformant aquells carrers en paisatges urbans de ciutats del món. La obra del nostre artista estudia els sentiments humans  front el misteri de l’existència mitjançant la combinació de llum i ombra i la particular composició de la seva obra.

Però l’evolució  sempre continua…